Idén ingyenes a .sic domainnév

A székely autonómia az interneten is hódít.
Hirdetés

A Székelyföldért Társaság, partnerségben a Székely Nemzeti Tanáccsal, közel két éve indított útjára a www.sic.hu címen két szolgáltatást.

Az egyik egy ingyenes levelezőrendszer, amelynek ma már mintegy 800 felhasználója van. A másik pedig egy saját internetes domainnév, a .sic: ennek révén „mindenkinek lehetősége van <név>.sic.hu típusú honlap-nevet bérelni, s ezáltal már honlapja nevével jelezni, hogy kötődik a székely néphez, illetve Székelyföldhöz” – írja a Székelyföldért Társaság közleménye.

A bökkenő az, hogy ennek a rendszernek a működtetése pénzbe kerül, ezért a .sic tartománynevekért eddig fizetni kellett – ez a helyzet viszont idén megváltozik. Ugyanis, a közlemény szerint, a Székelyföldért Társaság és az Erdélyt Járók Közhasznú Egyesület tavalyi kezdeményezésének köszönhetően (ami az Autonómia Alap létrehozását és fenntartását célozza), „hála az Alapba befolyt támogatásoknak”, akik az idén foglalnak sic.hu kiterjesztésű honlapnevet, azok számára az első évben a név használata ingyenes. Részletekért ide érdemes kattintani.

Az ötletgazdák remélik, hogy a folyamatosan beérkező támogatásoknak köszönhetően az ingyeneséget a következő években is fenn tudják tartani.

Hirdetés