Kibírsz egy órát áram nélkül a föld kedvéért?

Idén is bizonyíthatod, mennyire vagy energiatudatos lakója a bolygónak.
Hirdetés

Az ország 42 városában alusznak ki a fények március 19-én, fél kilenctől a Föld órája (Earth Hour) alkalmából. Önkormányzati hivatalok, ipari létesítmények, közintézmények, bevásárlóközpontok díszkivilágítását kapcsolják le ezzel hívva fel a figyelmet a klímaváltozás elleni cselekvés szükségességére, illetve a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. A WWF világméretű önkéntes akciójához évről évre egyre több magánszemély is csatlakozik.

A világszervezet romániai fiókja arra bíztat mindenkit, hogy próbálja ki, milyen egy órára minden elektromos berendezést és világítást kikapcsolni. Ajándékozz a természetnek az erőforrásodból! jelmondatú felhívásukra összesen 42 városban reagáltak, csatlakozva ezzel a világ 160 országának mintegy 7 ezer városához. Több helyszínen biciklifelvonulást szerveznek, máshol valamilyen művészi eseménnyel kapcsolják össze a Föld óráját.

Bukarestben elsötétül a parlament épülete, a Viktória-palota, a Nemzeti Történelmi Múzeum, illetve a British Council. Kolozsváron a megyei önkormányzat épületében, és az alá tartozó 41 intézményben is lekapcsolják a fényeket. A Főtéren fél kilenctől az ENSZ romániai ifjúsági szervezete, a helyi és megyei önkormányzat, illetve a Spirit Flames szervez figyelemfelkeltő megmozdulást.

Hirdetés