Élő adásban szidta a magyarokat, most fizethet a B1 műsorvezetője

A székelyföldi terrorvádról szóló televíziós híradások miatt büntetett a médiahatóság.
Hirdetés

Idegengyűlölő kijelentésekért és etnikai gyűlöletszításért 50 ezer lejre bírságolta az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) a B1 hírtelevíziót csütörtökön, Radu Banciu műsorvezető sorozatos magyarellenes kijelentései miatt. A médiahatóság Turos Lórándnak, a testület tagjának a kezdeményezésére vizsgálta, miként foglalkoznak a román hírcsatornák és a köztelevízió annak a kézdivásárhelyi férfinak az ügyével, akit az ügyészség azzal gyanúsít, hogy házi készítésű bombát akart felrobbantani december elsején, Románia nemzeti ünnepén.

A legkirívóbb törvénysértést a B1-nél tapasztalták, a Antena 3 hírtelevíziót pedig figyelmeztetésben részesítették valótlan állításokért, bizonyítékok nélküli vádaskodásért – tájékoztatta az MTI-t Turos Lóránd.

Az RMDSZ hírlevele hangsúlyozza, hogy a CNA az RMDSZ feljelentése alapján büntetett. Kovács Péter ügyvezető elnök úgy vélte, a Realitatea, az Antena 3, az RTV és a B1 televíziók műsorában a kézdivásárhelyi események kapcsán napokon át tartó uszítás hosszú távon is veszélyezteti a többség és kisebbség viszonyát.

Hirdetés