Romániai bevándorló molesztált a kölni pályaudvaron

Egy fiatal német turistát. A rendőrök őrizetbe vették a támadással gyanúsított férfit.
Hirdetés

Őrizetbe vettek a kölni rendőrök egy romániai bevándorlót, akit szexuális molesztálással vádolnak – írja az Express című németországi lap.

Egy 23 éves lány tett feljelentést a kölni állomáson működő rendőrörsön amiatt, hogy vasárnap este ismeretlen férfi tapogatta. A rendőrök hamarosan előállítottak egy 39 éves romániai férfit, aki ittas állapotban volt, és mindent tagadott.
 
A turistaként Kölnben tartózkodó lány azt állította, a férfi megérintette az intim testrészeit, és ezt a németországi jog már nemi erőszakként határozza meg. 
 
Kölnben többszáz nő tett feljelentést januárban, miután szexuális és vagyon elleni támadások áldozataivá váltak szilveszterkor az állomás előtti téren, illetve a város más pontjain. A támadókat észak-afrikai származásúakként írták le. Hetek alatt derült ki, hogy más németországi, illetve nyugat-európai nagyvárosokban is hasonló támadások zajlottak. A német közvélemény ennek hatására kritikusabbá vált a menekültek befogadását bátorító föderális politikával szemben, illetve mélyen felháborította a kölni rendőrség szilveszteri tehetetlensége és az, hogy csak fokozatosan került nyilvánosságra a támadások nagyságrendje.

Hirdetés