Gyurcsányék romániai képekkel illusztrálják a magyar nyomort

A DK videója a rettenetes magyarországi közállapotokról tele van külföldi fotókkal – többek közt egy romániai nyomortelepről.
Hirdetés

A Demokratikus Koalíció nevű magyarországi ellenzéki párt hétvégi kongresszusán levetítettek egy videót – amelyet a párt elnöke, Gyurcsány Ferenc is megosztott a Facebook-oldalán –, illusztrálandó Orbán Viktor Magyarországának nyomorúságos viszonyait.

 

Kevesek Magyarországa – Orbán Magyarországa

Ez ma a kevesek Magyarországa, Orbán Magyarországa. A Demokratikus Koalíció programja, a Sokak Magyarországa sokak számára kínál egy jobb országot. Ahol jó élni, ahova jó hazajönni.

Közzétette: Gyurcsány Ferenc – 2016. február 14.

 

Hirdetés

Ez rendben is lenne, csakhogy – mint kiderült – a videó tele van külföldi (és lopott) képekkel, Azerbajdzsántól Ausztriáig, valamint 2010 előtti felvételekkel.

És ez még mindig nem lenne elégséges, hogy elérje az ingerküszöbünket, de az már igen, hogy a magyarországi nyomortelepekről szóló részek Romániában, mégpedig Tenkén készültek, a fotóst Daniel Mihăilescunak hívják.

A párt szóvivője, Gréczy Zsolt elismerte a csalás tényét, de állítása szerint nem ez a lényeg, a képek így is jól illusztrálják a magyarországi nyomort.

Kell még valamit mondanom, Ildikó?

Hirdetés