Drakula Szögeden

A vérszívó erdélyi gróf történetét erdélyi népzenére táncolják el.
Hirdetés

Zsuráfszky Zoltán rendezésében, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes közreműködésével láthatja július 8-án és 9-én a közönség a Drakula utolsó tánca című produkciót a Szegedi Szabadtéri Játékokon – tájékoztatta Fábián Barbara, a fesztivál sajtóreferense kedden az MTI-t.

Az előadás a Magyar Nemzeti Táncegyüttessel kerül színre a Dóm téren, a Kossuth-díjas Zsuráfszky Zoltán rendezésében. A produkcióban Keresztes Ildikó alakítja az előadás titokzatos boszorkányát. Az idősebb Drakulát a rendező alakítja majd, a fiatal gróf Sánta Gergő lesz. A vándormutatványos szerepében Novák Pétert láthatják a nézők. A forgatókönyvet Vincze Zsuzsa írta.

A darab erdélyi környezetben játszódik, nagy hangsúlyt kap benne az erdélyi népzene sokszínű dallamvilága és az ott élők virtuóz táncai.

A sztori szerint a vérbő, fiatal gróf kiéhezett öreg vámpírrá válik, ha fogytán az energiája. Fiatal nők vére kell ahhoz, hogy újra megifjodjék és mágnesként vonzza magához a megbűvölt asszonyokat. Kérdés, hogy van-e, ami mindebben útját állja.

Ezt mi egyelőre nem tudjuk meg, de valami azt súgja, hogy a darabot Erdélyben is bemutatják majd.

Hirdetés