Elkezdődött a kolozsvári Continental szálló homlokzatának felújítása

Legalább egy évig maradnak az állványok.
Hirdetés

Úgy tűnik, a Kolozsvár szívében álló egykori Continental szálló – a hajdani New York palota – épülete egyelőre megmenekül az enyészettől. A hosszú évek óta zárva tartó palota homlokzatáról az utóbbi időszakban potyogni kezdett a vakolat – egy nő meg is sérült –, ezért elkerülhetetlenné vált a beavatkozás.

Az utóbbi napokban elkezdődött a Conti felállványozása, a mellette fotó járdák pedig ideiglenes tetőt kaptak a további balesetek elkerülésére.

Az nem mondható, hogy rohammunkával készülne az állványrendszer, a helyszínen három-négy munkást láttunk ráérősen dolgozgatni.

A felújítás egyelőre csak az épület homlokzatán kezdődik. A 12 hónaposra tervezett munkálatok megrendelője a Napocamin kft., amelynek tulajdonosa Ioan Bene üzletember.

Bene 2013-ban vásárolta meg az épületet és azt ígérte, hogy teljesen helyreállítja azt. Erre nem került sor, mivel időközben bűnvádi eljárás indult ellene egy korrupciós ügyben.

Hirdetés

A jelenleg műemlék-besorolású New York palota 1894-95-ben épült, földszintjén az azonos nevű kávéház (a város irodalmi életének egyik központja), két emeletén szálloda működött. Az 1960-tól Continental néven működő szállodát a földszinti étteremmel együtt 2005-ben eladták és bezárták.

 

Hirdetés