Fogy a magyar? Filmesítsd meg!

Egyetemi hallgatók! Itt a soha vissza nem térő alkalom. Filmet csinálhattok, ingyen! Jutalom viszont lesz, a nyerteseknek!
Hirdetés

Szóval: baj van Köpecen! És nem csak. Kalotaszegen is. Erről készített Csép Sándor annak idején megrázó erejű dokumentumfilmet. De Erdélyben is baj van. Meg a vén Európában is. Fogy a magyar, a német, a francia, az angol, a mindenki.

Az Áldás Népesség Egyesület persze a mi házunk tájának gyarapodásában érdekelt. Ennek érdekében filmes pályázatot hirdetett erdélyi magyar, felsőfokú oktatásban résztvevő diákok számára. 

A pályázat címe (Negyvenegyetlen-nem) kevésbé releváns, ugyanis nyakatekertsége inkább nehezíti, mint könnyíti a megértést. A témája viszont annál fontosabb: a gyermekvállalási kedv lanyhulása. Az elkészítendő filmeknek a lanyhulás jelentette veszélyre kell felhívniuk a figyelmet, nyilván a filmművészet sajátos eszközeivel, illetve pozitív példákkal kell illusztrálniuk az említett jelenség tarthatatlanságát.

A jelentkezési, leadási határidők és egyéb részletek iránt érdeklődők bátran kattintsanak IDE.

Hirdetés

A beküldött pályaműveket (vagyis a fene tudja honnan szerzett költségvetésből elkészült filmeket) egy öttagú szakmai zsűri fogja elbírálni. Az első három helyezett jutalmat kap, nevezetesen 1000, 600 és 400 eurót. Tekinthetik ezt a pályázók akár utófinanszírozásnak.

Szóval, hajrá fiatalok! Állítsátok meg a népességfogyást! Filmben az Erő! És az Erő veletek van!

Hirdetés