Udvarhelyen közös polgármesterjelöltje lesz a „nemzeti oldalnak”

Az MPP és az EMNP székelyudvarhelyi szervezetei összefognak az RMDSZ-szel szemben.
Hirdetés

Annak lehetőségéről, hogy az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és a Magyar Polgári Párt (MPP) közös polgármesterjelöltet állít Székelyudvarhelyen, már nyáron szó esett. A két politikai szervezet most a Székelyhonnak megerősítette: javában zajlanak az egyeztetések a jelölt személyét illetően.

Gálfi Árpád, az MPP udvarhelyi szervezetének szerint az már 2012-ben bebizonyosodott, hogy nem célravezető az RMDSZ ellenzékének megosztása, ezért a nemzeti oldalnak össze kell fognia,ha eredményt akar elérni. Jelezte: szívesen látják azokat az RMDSZ-tagokat is, akik az utóbbi időszakban kiábrándultak a szövetség politizálásából.

Jakab Attila, az EMNP udvarhelyi szervezetének elnöke szerint csupán technikai kérdés, hogy a jelölt az EMNP-ből vagy az MPP-ből kerül ki, a lényeg, hogy a mostani városvezetésnél jobb alternatívát sikerüljön felmutatni.

Az RMDSZ részéről egyébként még tavaly szeptemberben jelezte az előválasztáson való részvételi szándékát Arros Orsolya, a Romániai Magyar Közgazdász Társaság (RMKT) székelyudvarhelyi szervezetének elnöke. A Hargita Népének adott év eleji interjújában Bunta Levente jelenlegi polgármester azt nyilatkozta: a szervezeten – mármint az RMDSZ-en – belül elvtelen megegyezések születtek, és egy „ocsmány lejárató kampány” indult ellene, de amennyiben a város lakói részéről van igény, indulna újabb polgármesteri mandátumért.

Hirdetés