Két országban is bajnok volt, most focicsapat nélkül maradt Várad

Olyan ez, mint a magyar foci: hiába a dicső múlt, a jelen kihívásaihoz nem tudtak felnőni.
Hirdetés

Bár 1944-ben a Nagyváradi AC első vidéki csapatként magyar bajnokságot nyert, majd 1949-ben a román pontvadászatban is első helyen végzett, most labdarúgócsapat nélkül maradt a város: a jelenlegi első számú csapat, a Bihar FC jogerős bírósági ítélet nyomán csődbe ment.

„Most még meg kell várnunk a döntés indoklását, de sporttevékenységet többé nem folytathatunk a Bihar FC égisze alatt. Következik a klub javainak nyilvántartásba vétele, hogy utána elárverezzék azokat” – közölte a Krónikával Mircea Fodor, az eddig a másodosztályos labdarúgó-bajnokságban szereplő piros-kékek vezetője. Úgy tudja, hogy a várhatóan tavasszal rendezendő árverésen majd a klub nevét, emblémáját és dicsőséglistáját is áruba bocsátják, de szerinte nem biztos, hogy lesz rá vevő.

A klub kálváriája a városi önkormányzat támogatásának visszavonásával kezdődött, és bár tavaly nyáron megoldódni látszott a helyzete a kolozsvári Mihai Giurgiu magánbefektető érkezésével, az új társulás végül kudarcba fulladt, a tulajdonos Bihar Megyei Tanács pedig nem tudta egymaga fenntartani az együttest.

Hamarosan várhatóan új klubot alapítanak, de hogy milyen pénzből, milyen néven, és hogy melyik osztályban kezdi a szereplését, azt még nem tudni.
 

Hirdetés