Már megint ledobta a láncot a váradi hőerőmű

Az idei fűtési idényben ez csak a szokásos üzem.
Hirdetés

A nagyváradi hőerőművet lassan átnevezhetik hűtőerőműnek: az idei fűtési idényben már sokadszor hibásodik meg egy kazán. Ez konkrétan azt jelenti, hogy így, lassan január közepén a város lakóinak nagy részénél nincs a lakásban meleg víz, a fűtőtestekben keringő víz hőmérséklete pedig 44 helyett csupán 38 fokos.

A hőerőmű illetékesei szerint leghamarabb holnap délutánra hárítják el a problémát – még isteni szerencse, hogy a napokban 10 fok fölötti hőmérsékletet mérnek a városban. Bár ez valószínűleg csak mérsékelten vigasztalja azokat, akiknek a lakásában sincs sokkal több.

Legutóbb épp múlt héten volt meghibásodás a távhőszolgáltatónál, de a mostani fűtési idényben jóformán minden hétre jutott egy közlemény, amelyben műszaki gondok miatt kérnek elnézést az ügyfelektől.

A váradi hőerőmű rettenetesen elöregedett – az önkormányzat ennek tudatában is van, és európai uniós alapokból hozzákezdett egy vadonatúj, földgázüzemű erőmű megépítéséhez. A munkálatok azonban nem készültek el időben, így leghamarabb februárban kezdődhet az új létesítmény tesztüzeme – ami azt jelenti, hogy a fűtési idény végére akár üzembe is állhat.
 

Hirdetés