Kiiktatják a földrajzot a középiskolai tantervből!

Mit meg nem tesz az állam, hogy megakadályozza az emigrációt... Vigyázat: MIGRÁCIÓGÁTLÓ HUMORVESZÉLY!
Hirdetés

Végre! Itt a megoldás a fiatal agyak elvándorlására! Az oktatási minisztérium bejelentette: mérlegelni fogja a földrajz tantárgy kiiktatását az iskolai tantervből, hogy a fiatalok ne tanulhassák meg a határátkelőhelyek nevét, ahol elhagyhatják az országot. 

„2016-tól kezdve a füllel és hanggal rendelkező földrajztanárok éneket fognak tanítani, a többit nyugdíjba küldjük”, ígérte Decebal Popescu helyettes államtitkár. „Líceum vagy általános iskola, egyre megy: a gyerekeink nem hallanak többé Nagylakról, Szalontáról vagy Borsról az iskolában. És ha mégis elhagyják az országot, csak az otthoni nevelés lesz az oka. De így is napokig fognak körbe kóvályogni, míg megtalálják a határátkelőt. Talán feladják.”

Noha a politikai vezetők nagy része üdvösnek találta az intézkedést, a diákok elégedetlenkednek, és sokan kijelentették, hogy a földrajz volt a kedvenc tantárgyuk. „Idén a tanár úr csodálatos előadást tartott nekünk a kürtösi vámról. Alig vártam a tizenegyedik osztályt, hogy megtanuljam az odavezető útvonalat, mert érettségi után már megyek is Németországba”, meséli egy fiatal olimpikon. „Most úgy érzem, semmi értelme iskolába járni.”

 

Hirdetés

 

A címet a szerkesztőség adta.

Hirdetés