Kerékpárút a határon át

A Túr folyó töltésén lehet tekerni, és élvezni a szinte érintetlen természetet.
Hirdetés

Az Európai Unió pályázati támogatásából kerékpárút épült a Túr folyó árvízvédelmi töltésén a magyarországi Magosliget és a romániai Túrterebes között – tájékoztatták a projektet közösen megvalósító magyar és román cégek az MTI-t.

A közlés szerint az idegenforgalmi és közlekedési célokat szolgáló beruházás a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében valósult meg több mint ötmillió euróból. A magyar oldalon közel 2,5, míg a román oldalon csaknem 2,6 millió eurót használtak fel a 36,13 kilométer hosszú kerékpárút építésére.
 
A beruházáshoz a saját forrást a projektvezető romániai Szatmár Megyei Tanács, valamint a fejlesztésben részt vett kolozsvári Tisza-Szamos Vízgazdálkodási Hivatal és a szatmárnémeti Erdélyi Kárpát Egyesület, illetve a nyíregyházi Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság biztosította.
 
A Túr töltésének koronáján kialakított út lehetőséget teremt további közös idegenforgalmi fejlesztésre, valamint biztosítja a határ két oldalán a lakosság élő kapcsolatát is.
 
A kerékpáros turisták megismerkedhetnek a Túr térségének szinte még érintetlen természeti szépségével. A koronaburkolat mellett kialakított pihenőhelyeknél elhelyezett tájékoztató táblák is segítik útba igazításukat, a kishódosi információs központban pedig a magyar-román határ két oldalán lévő idegenforgalmi nevezetességekről tudhatnak meg mindent.

Hirdetés