Egy kis tahóság a szlovák tévéseknek sem árt

Ugye, milyen vicces név a Bendegúz, haha!
Hirdetés

Ha nem tudták volna, a Bence, a Bendegúz, a Virág és a Boglárka, sőt a Bálint is egzotikus névnek számít – no nem a világ másik végén vagy valahol egy messzi-messzi galaxisban, hanem a (szinte) szomszédos és baráti Szlovákiában. A szlovák belügyminisztérium ugyanis a többségi nemzettel évszázadok óta együtt élő nemzeti közösség egyes neveit az egzotikus, bizarr nevek kategóriájába sorolta nemrég. 

A minisztérium hivatalos közleményében azon értetlenkedik, hogy vannak olyan szlovákiai szülők, akik nem elégednek meg a „hagyományos szlovák nevekkel”, és olyan fantázianeveket adnak csemetéiknek, mint Chimamanda, Anouk, Rock, Rolex… plusz a a fent említett, a Kárpát-medencében bizonyára roppant különösen hangzó keresztnevek.

Több se kellett a Markíza kereskedelmi tévé műsorvezetőinek, akik a hírt kommentálták – főként a Bendegúz név derítette jókedvre őket. Patrik Švajda a híradó végén azt kérdezte a sporthírek bemondónőjétől, amivel társát, Zlatica (haha) Švajdová Puškárovát is megnevettette: „Chimamanda Williamsová nem nyert valamilyen versenyt? Vagy nem Bendegúz Becker volt véletlenül az edzője?” 

Hirdetés