Már a Covalact-tejtermékekben is nagymagyar propagandát látnak

Na, mi van a cég termékeinek címkéjén? Naná, hogy Nagy-Magyarország!
Hirdetés

A magyarok már a tejfölös dobozban vannak! Legalábbis a Ziua News című portál szerint, amely világra szóló felfedezést téve leleplezte az Erdély elszakítására szőtt újabb magyar ármányt, amely ezúttal tejtermékek képében támad a gyanútlan román polgárok ellen. A felfedezés még májusban történt, de eddig méltatlanul és érthetetlenül nem került be a köztudatba.

A portál szerzője – aki, sajnos, a névtelenség tejsűrűségű homályába burkolózik, pedig ezt a zsenialitást nem szabadna jutalom nélkül hagyni – kiderítette, hogy a székelyföldi, háromszéki cég termékeinek logóján stilizált formában valójában Nagy-Magyarország térképét népszerűsítik. A cikk írója arra hivatkozik, hogy sejtését a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) rejtett üzenetekre szakosodott szakértői is megerősítették, mivel már régóta felkeltette a figyelmüket az alattomos cselszövény.

A Székely Hírmondó a cikk nyomán most megkereste a cég korábbi vezetőjét, aki köpni-nyelni nem tudott a hír hallatán.

Ioan Bălan a lapnak visszafogottan csak úgy minősítette a vádat: ez Hülyeség, nagy H-val. „Hát honnan kerül ennyi pihentagyú ember, aki ennyi baromságot kitalál? Ennek szerintem nincs köze még a mostanában ismét „divatossá” vált román–magyar problémához sem. Itt vagy idiótákkal, vagy a konkurenciával állunk szemben” – jelentette ki a cég egykori vezetője.

A cég vezetőtanácsa is úgy véli: az egyébként meg nem nevezett konkurencia „dolgozik”, és nem látják célszerűnek leállni velük „vitatkozni”, mert ezzel csak a másik fél kerülne reflektorfénybe.

Az 1969-ben alapított cég egyébként jelenleg az egyesült államokbeli SigmaBleyzer Southeast European Fund befektetési alap tulajdonában van, amely a másik székely tejüzemet, a Lactate Harghitát is birtokolja.

Hirdetés

A Covalact tévéreklámai ráadásul mindennek nevezhetőek, csak magyar jellegűnek nem: a spotokban évek óta látható női karakter következetesen – egy székelyföldi árucikkhez képest már-már bosszantóan következetesen – a termék román népiesch jellegét hangsúlyozza.

A Ziua News cikke nyomán mi is megpróbáltuk felfedezni a Szent István-i Magyarország kontúrjait a Covalact-termékek címkéjén, de szomorúan kell bevallanunk, hogy nem tudtunk felnőni a szerző zsenialitásához: túlsúlyos amőbától kezdve a napon megolvadt kristálycukor-halmon át a gazdasszonyát marhástól-kecskéstől lenyelő kisgömböcig sok mindenre asszociáltunk róla, de Nagy-Magyarországra speciel pont nem.

Ezek után döntsék el az olvasók, hogy mit is ábrázol az inkriminált címke.
 

Hirdetés