Klaus bácsi! Klaus báácsiii!

Tessék kérem visszaküldeni a parlamentbe a gyógyszerreklámos törvényt, mert rosszul szavaztunk. Köszönjük szépen: a PSD óvodásai.
Hirdetés

Kínos levelet volt kénytelen ma írni az államfőnek Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke. Ebben arra kéri Klaus Johannist, kihirdetés helyett küldje vissza a parlamentbe a tegnap megszavazott törvényt a gyógyszerreklámok kitiltásáról a rádiókból és tévékből.

Mert a PSD szenátorai rosszul szavaztak hétfőn: igazából nem akarták megszavazni Végh Sándor törvényjavaslatát, amely gyógyszertárak és a vényköteles gyógyszerek reklámjait tiltaná ki a hazai rádiókból és tévékből. Csak így sikerült. Hét ellenszavazat mellett száz szenátor támogatta a javaslatot. Miközben a hazai audiovizuális média hirdetési bevételeinek első számú forrása a gyógyszeripar.
 
A pártelnök levele a szenátusi ülés előkészítését és lebonyolítását hibáztatja. Dragnea azt írja, neki a PSD szenátorai arról számoltak be, hogy ülés előtt átszámozták a napirendi pontokat, voksoláskor pedig összekeverték a törvényjavaslatokat. Mivel a szavazást nem lehet megismételni, arra kéri Johannist, küldje vissza a törvényt a parlamentbe felülvizsgálat végett. 
 
Dragnea megjegyzi, hogy a törvénykezdeményezést úgy a kormány, mint a szenátus kulturális-média és az egészségügyi bizottsága elvetésre javasolta.

Hirdetés