Portik nem akarja a Maros megyei EMNP-t is vezetni

Inkább lemondott. Vagy lemondatták. Elég neki a Néppárt marosvásárhelyi szervezete – mondta. Ráadásul az országos vezetéssel se jön ki jól.
Hirdetés

Nem tud teljes emberként foglalkozni az EMNP városi és a megyei szervezeteivel, a pártépítkezéssel, ezért inkább lemond a megyei elnöki tisztségről – erősítette meg Portik Vilmos a maszol.ro portálnak. A polgármesteri előválasztáson alulmaradt Portik arra készül, hogy a vásárhelyi Néppárt-szervezet önerőből juttasson be tanácsosokat az önkormányzat, mivel őt meglepte Kelemen Hunor RMDSZ-elnök határozottsága, amellyel elutasította a közös tanácsosi lista ötletét.

A maszol.ro úgy tudja, Portik Vilmost az országos vezetés győzte meg, hogy mondjon le, de Portik szerint nem volt szükség túl nagy győzködésre, mert ő már az előválasztás során azt szerette volna, ha a pártnak csak a vásárhelyi ügyeivel foglalkozott volna. 
 
Azt azonban nem tagadta, hogy a Néppárt országos elnökségének vannak olyan tagjai, akikkel ő nem tud együttműködni a tavalyi tisztújító kongresszus óta. Azon a kongresszuson választották meg Szilágyi Zsoltot pártelnöknek.
 
A megyei pártszervezet élére Bereczki Ferenc építészmérnököt választották meg, aki meggyőzte Portikot, hogy a megyei alelnöki tisztséget azért vállalja el.

Hirdetés