21 Kárpát-medencei író horgonyoz le Kolozsváron

Jelentősen nő az egy főre eső írók száma a Bulgakov fedélzetén.
Hirdetés

December 11-én és 12-én Kolozsvári Kikötő. Kárpát-medencei fiatal magyar írók találkozója címmel az Erdélyi Magyar Írók Ligája (EMIL), a Kolozsvár 2015 Ifjúsági Fővárosa eseménysorozata keretében szervezi meg a fiatal magyar írók kolozsvári seregszemléjét a Bulgakov Kávéház és Kultúrbisztróban. A kétnapos rendezvényen délvidéki, erdélyi, felvidéki, magyarországi és kárpátaljai fiatal szerzők olvasnak fel műveikből – tájékoztat az E-MIL.  

Az első napon, pénteken 18 órától Csider István Zoltán, Csík Mónika, Finta Klára Enikő, Horváth Benji, Márkus András, Barlog Károly és Ughy Szabina lép a Bulgakov fedélzetére, Kollár Árpád műsorvezetésével. Majd 20 órától indul a felolvasások második hulláma, amikor Adorjáni Panna, Áfra János, André Ferenc, Ayhan Gökhán, Bálint Tamás, Lőrincz P. Gabriella és Marcsák Gergő lép a közönség elé. A fedélzeti tiszt szerepét Balázs Imre József tölti be.

Szombaton, 18 órától Izsó Zita, Nagy Hajnal Csilla, Serestély Zalán, Shrek Tímea, Száz Pál és Varga László Edgár lép fel. Az est, és a kétnapos rendezvénysorozat házigazdája Karácsonyi Zsolt, az E-MIL elnöke.

A fiatal írók találkozója után, szombaton, 20 órai kezdettel kerül sor az Erdélyi Magyar Írók Ligája díjkiosztó gálaestjére.

A Kolozsvári Kikötő megszervezésében részt vett a Balassi Intézet (Bukarest), a Fiatal Írók Szövetsége és a Magyar Írószövetség. Főtámogatók: Bethlen Gábor Alap, Nagy Elek, Nemzeti Kulturális Alap, Kolozsvári Polgármesteri Hivatal.

Hirdetés