Továbbra is kiállnak Beke István mellett

Szombat este is utcára vonultak Kézdivásárhelyen a merényletkísérlettel gyanúsított Beke István Attila szabadon bocsátását követelve.
Hirdetés

A Kézdivásárhely főterén összegyűlt tüntetők az M1 híradása szerint mintegy ezren lehettek. A demonstráció 16 óra körül kezdődött, majd az előző napokhoz hasonlóan a rendőrség épülete előtt folytatódott. A békésen vonuló tömeg a letartóztatott fiatalemberrel való szolidaritást kifejező jelszavakat skandált, és korrekt tájékoztatást követelt a román sajtótól.

Beke István Attila édesanyja, Beke Erna az M1-nek azt nyilatkozta, hogy nemrég beszélt az előzetes letartóztatásban lévő fiával, aki a körülményekhez képest jól van. Az asszony meghatódva vette tudomásul, hogy ilyen sokan kiállnak a fia mellett, ugyanakkor határozottan kijelentette, hogy gyermeke nem terrorista.

A tüntetésen a Hotnews információi szerint jelen volt a Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke, ugyanakkor Kulcsár-Terza József, a Magyar Polgári Párt Kovászna megyei elnöke is. 

Vasárnapra is meghirdették a tüntetést, ezúttal nemcsak Kézdivásárhelyen, hanem Budapesten, a román nagykövetség épülete előtt is. 

Hirdetés