Székelyföld ismét berobbant a mioritikus köztudatba

A Főtér munkatársai leutaztak az „úgynevezett” Székelyföldre, és körülszimatoltak. Mit mondjunk: robbanásig feszült a helyzet!
Hirdetés

Az első döbbenetes tapasztalatunk az volt, hogy az „úgynevezett” Székelyföld határait átlépve mindenütt lengtek az „úgynevezett” székely zászlók. Ebben mi a különleges, kérdezhetné akárki. Hát az, tisztelt Olvasó, hogy megváltozott!!! Tessék, mutatjuk is az új székely zászlót:

 

Az első sokkból magunkhoz térve, ellátogattunk egy „úgynevezett” adventi sokadalomba. És mit láttunk? Akár egy egész román lakónegyed elpusztítására képes… „úgynevezett” székely adventi koszorúkat:

 

Egy másik standnál újabb horrorisztikus portéka fogadott. Egy „úgynevezett” kézdivásárhelyi cukrász ilyen csokibombák tízezreit készítette el, a december elsejét méltósággal ünneplő román hazafiaknak:

 

És az adventi terrornak korántsem volt vége. A szomszéd pult előtt üldögélő „úgynevezett” sepsiszentgyörgyi néni kedves mosollyal kínálgatta elsőrendű köményes pálinkáját. Megfogni sem mertük, nem hogy megkóstolni:

Hirdetés

 

Közben összefutottunk néhány ismerőssel. A Csíki Bombahírek főszerkesztője lelkendezve újságolta, hogy az „úgynevezett” székely folkzene legendás bandáját, a Mioricidium Kft.-t testületileg letartóztatta a DIICOT. Mi volt a bűnük? December elsejére időzítették legújabb albumuk megjelenését. Nagy nehezen megszereztünk egy példányt:

 

A legnagyobb robbanás azonban még hátravolt. A sokadalomban találkoztunk Izsák Balázzsal is, aki elszánt mosollyal az arcán közölte, hogy a Székely Nemzeti Tanács előrehaladott tárgyalásokat folytat a Budapest Bár zenekarra, az új Székely Himnusz szerzői jogainak megszerzése ügyében. Kérdésünkre elővette „úgynevezett” telefonját, és bekapcsolta nekünk a Himnuszt:

 

Hirdetés