Már hárman haltak meg a brassói pékségtűz miatt

Egy 51 éves nő vesztette életét. A tüdeje adta fel.
Hirdetés

Meghalt a harmadik áldozata is a brassói pékségben pusztító tűznek, amely egy robbanás miatt ütött ki november 5-én este. Az 51 éves nő szív- és légzéselégtelenségben halt meg szombatról vasárnapra virradólag. Éjfél körül súlyosbodott az állapota, a tüdeje adta fel – nyilatkozta a Mediafaxnak a Brassó Megyei Kórház igazgatója, dr. Carmen Daniela Neculoiu.

Rokonai korábban külföldi kórházba szerették volna szállíttatni, múlt pénteken viszont kifejezetten kérték, hogy a sebesült nő maradjon inkább Romániában.
 
A Vel Pitar pékség mellett lévő Şapte Spice malomban bekövetkezett robbanásban hat ember sérült meg, hárman súlyosan. Közülük egy 31 éves férfi törmelék alá szorult, súlyos fejsérüléseket szenvedett, és kórházba szállítása után nem sokkal, a műtőasztalon hunyt el. Egy 46 éves férfi pedig múlt szerdán hunyt el közvetlenül azután, hogy átszállították egy osztrák klinikára.
 
Három további sérültet ápolnak még kórházban, egyikük sincs életveszélyben.
 
Egy olyan malom robbant fel november 5-én, amely a brassói Tineretului stadion közelében található. A stadionban épp a FC Braşov – CSM Râmnicu Vâlcea közötti, másodosztálybeli mérkőzést játszották. A lefújás előtt pár perccel következett be a robbanás, amit a mérkőzést közvetítő kamerák rögzítettek.

Hirdetés