Jogosítványt adnak a jövőhöz

Jogsit és ezzel munkalehetőséget ad rászoruló fiataloknak a MOL Közösségért Alapítványa. Tanfolyamot, vizsgát, jogsit, mindent fizet.
Hirdetés

Huszonöt rászoruló fiatalnak finanszírozza a jogosítvány megszerzését a MOL Románia – jelentette be ma a cég vezérigazgatója, Daradics Kinga. A vállalat jótékonysági akcióit bonyolító A Közösségért Alapítvány négy partnerszervezettel választja ki azokat a 17-25 év közötti fiatalokat, akik munkavállalásánál feltétel vagy előny az autóvezetői jogosítvány.

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány, a Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület, a Fundatia Principesa Margareta a Romaniei és a Salvati Copii Romania szervezeteknél a fiatalok január 19-ig jelentkezhetnek A Közösségért Alapítvány Jogosítványt a jövőhöz programjába. A jelentkezési űrlapot a szervezetek honlapjáról lehet letölteni.
 
A gépjárművezetői tanfolyamot és a vizsgákat egy év alatt kell teljesíteniük azoknak, akik támogatást kapnak.
 
Nemcsak személygépjárművekre érvényes, B típusú jogosítványra pályázhatnak a rászoruló fiatalok, hanem támogatják azt is, hogy mezőgazdasági vagy építőipari haszongépjárművekre, autóbuszra, trolira, teherautóra érvényes, C és D típusú jogosítvány megszerzését is, amellyel a fiatalok később szakképzettséget igénylő munkahelyekre is pályázhatnak – mondta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.
 
Mivel ezek megszerzése többe kerül a személygépjárműre érvényes vezetői engedélynél, a Jogosítvány a jövőhöz program első kiírásának költségvetése 50 ezer lej. András Imre nem zárta ki, hogy ha sikeres lesz a most induló program, akkor a következő években bővítik a jogosítványért jelentkezők számát, és tágíthatják a korhatárt is.

Hirdetés