Fejek hullanak a Partiumi Keresztény Egyetemnél?

A pénzügyi hiányosságok miatt a rektor és a gazdasági igazgató is felajánlotta a lemondását.
Hirdetés

Egy hónappal ezelőtt robbant a hír, hogy súlyos pénzügyviteli és gazdálkodási gondok merültek fel a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemnél (PKE), ami miatt az intézmény ezentúl csak a Sapientia Alapítvány jóváhagyásával használhatja fel a magyar állami támogatást. A PKE Alapítók Tanácsa kivizsgálást rendelt el annak érdekében, hogy kiderüljön, ki a felelős az adósságok felhalmozásáért.

A kivizsgálás és a szakértői jelentés következtetései alapján János Szabolcs rektor és Berei Annamária gazdasági igazgató felajánlották tisztségükről való lemondásukat – tudatta hétfői közleményében a PKE Alapítók Tanácsa, amelyet Tőkés László EP-képviselő sajtóirodája juttatott el szerkesztőségünkhöz.

A közlemény arra nem tér ki, milyen jellegű és mekkora hiányosságokat találtak a kivizsgálás során, melyek a szakértői jelentés következtetései, és ha már levonták ezeket a következtetéseket, miért van szükség a kivizsgálás folytatására, ahogy azt a közlemény szerint az Alapítók Tanácsa elrendelte. A Tanács fontosnak tartja továbbá új pénzügyi és gazdasági terv kidolgozását.

A hamarosan összeülő Szenátus dönt arról, hogy elfogadja-e az egyetem említett vezetőinek lemondását.

Az egyetem honlapja szerint az Alapítók Tanácsának elnöke Tőkés László, alelnöke Tolnai István​, tagjai pedig ​Csűry István, ​​​​Dr. Kovács Béla, ​Dr. Hermán M. János, ​Dr. Pálfi József, ​​​Dr. Lászlóffy Zsolt és ​​​​Szilágyi Zsolt.

Hirdetés