Magyarország is fogadja a Colectiv-tűz sérültjeit

Orvosi szempontok alapján döntik el, hogy hány sérültet szállítanak Magyarországra, illetve Nagy-Britanniába.
Hirdetés

Magyarországi és brit kórházakba szállítanak vasárnap a bukaresti tűzvész sérültjeiből – közölte a román védelmi minisztérium, amely repülőgépeket bocsátott rendelkezésre a szállításhoz. 

A minisztérium közlése szerint Magyarországra dél körül indul a repülőgép. A sérülteket a rohammentő szolgálat orvosai és a román hadsereg szakszemélyzete kíséri az úton.
 
A Digi 24 hírtelevízió közlése szerint orvosi szempontok alapján döntik el, hogy hány sérültet szállítanak Magyarországra, illetve Nagy-Britanniába. A bukaresti katonai repülőtérről jelentkező tudósító az eredeti szállítási terv módosításáról számolt be, és a kora délutáni órákra valószínűsítette a Magyarországra induló katonai gép felszállásának időpontját.  
 
A bukaresti kórházakban további 46 ember életéért küzdenek az orvosok, 16 sérültet pedig hollandiai, belgiumi és ausztriai kórházakban ápolnak.
 
Éjszaka 44-re emelkedett a Colectiv klubban október 30-án egy koncerten kiütött tűz halálos áldozatainak száma. A rockkoncerten használt tűzijáték pillanatok alatt lángra lobbantotta a terem gyúlékony anyagból készült hangszigetelését. 
 
A helyiségnek nem voltak vészkijáratai. A rendezvény több száz résztvevője közül sokan nem tudtak idejében kimenekülni az egyetlen használható kijáraton: 26-an a helyszínen meghaltak, több mint 150 ember pedig füstmérgezéssel és égési sérülésekkel került kórházba.

A képen a SMURD rohammentő szolgálat repülője. Forrás: SMURD Alapítvány

Hirdetés