Válaszolt az udvarhelyi városháza „a médiában megjelentekre”

És hát most sem értik, mi a probléma.
Hirdetés

Tegnap szóvá tettük, hogy Székelyudvarhely polgármesteri hivatala hálaadó szentmisére invitálta a szombatfalvi városrészben élőket, hogy köszönetet mondjanak azért, hogy „eredményesen elvégezhettük a modernizálási és építési munkálatokat”.

Egyed Ufó Zoltán kolléga szintén megkommentálta a témát az uh.ro-n.

A városháza rövid közleményben reagált „a médiában megjelentekre”.

Íme:

„A médiában, a hálaadó szentmisével kapcsolatban megjelentekre az alábbiakat közöljük:

  • A keresztény ember a szokások szerint szentmisén, istentiszteleten ad hálát az elmúlt eredményes évért, a sikerekért, így fejezi ki köszönetét, hogy erőt kapott a munkák, a feladatok elvégzéséhez.
  • A hagyományos hálaadó szentmisékhez hasonlóan az üzenet itt is a hálaadás volt, amikor kifejezhettük örömünk, hogy az eredményes év végén megérhettük a napot, amikor köszönetet mondhatunk a munkához kapott erőért.
  • A hálaadó szentmisén semmilyen formában nem hangzott el a polgármesteri hivatal, érintettek, tisztségviselők dicsérete, de még csak neve sem.”

Ez már csak azért is érdekes, mivel a misére hívást nem egy „keresztény ember”, hanem „Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala” követte el. A „keresztény embert” nem kell egy közintézménynek misére hívnia, hogy köszönetet mondjon azért, hogy „erőt kapott a munkák, a feladatok elvégzéséhez”. Ráadásul a munkákat és feladatokat nem a „keresztény ember”, hanem egy közintézmény végezte el, ebben pedig semmi rendkívüli nincs, a polgármesteri hivatalnak ugyanis ez a dolga, ezért működtetik az emberek közpénzből, azaz a saját pénzükből.

Hirdetés

Az emberek pedig nem azt várják el a polgármesteri hivataltól, hogy szentmisén dicsőíttesse magát, hanem hogy leaszfaltozza az utcát, s ennek közvetlen megtapasztalása ott a helyszínen, az utcán történik, nem a templomban.

Hiába nem hangzott el a hálaadó szentmisén „a polgármesteri hivatal, érintettek, tisztségviselők dicsérete, de még csak neve sem”, ha a mise előtt a városháza szórólapon veri a mellét és kelti azt a benyomást, hogy a misén bizony a polgármesteri hivatalt és az érintetteket kell dicsérni.

Szóval kedves Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, végezd csak a munkád, amit az emberek rád bíztak, hagyd a templomot meg a hálaadó szentmisét, mert azoknak semmi köze a te feladatodhoz. A te feladatod pusztán az, hogy elvégezd „a munkákat”, nem az, hogy a templomban kampányolj, utána pedig kínos magyarázkodással próbálj kihátrálni a fonák helyzetből.

Hirdetés