Megalakult a Colectiv Nemzeti Párt

Persze hol máshol, mint a Facebookon.
Hirdetés

Akárcsak a legutóbbi államelnöki választás alkalmával, a most kialakult belpolitikai válság estében is a közösségi oldalakon, elsősorban a Facebookon zajlanak a széles körű mozgósítások. Egyes utcára vonuló fiatal – vagy kevésbé fiatal – opportunisták megragadva a forradalminak vélt hangulatot, politikai szlogeneket és célokat megfogalmazva tömörítik a teljes politikai elit ellen lázadozókat. Megalakult például a Colectiv Nemzeti Párt, mely egyelőre a legnagyobb ezek közül.

Azt mondják magukról, hogy azokat képviselik, akik utcára vonulnak annak érdekében, hogy leváltsák a teljes romániai politikai osztályt, és új embereket hozzanak a politikai életbe. Az Adevărul megkeresésére elmondták: nem tartoznak egyetlen politikai párt érdekszférájába sem, és céljuk a képviselők és szenátorok számának csökkentése, a korrupcióval vádolt honatyák elleni eljárások átláthatóvá tétele, a mentelmi jog megszüntetése, az oktatás és az egészségügy támogatása, az ortodox egyházi javak megadóztatása, a bürokrácia megszüntetése, stb.

Tekintettel arra, hogy Klaus Johannis államfő csütörtökön jelezte, hogy tárgyalni fog a civil társadalom képviselőivel, a különböző Facebook-csoportok között máris beindult a rivalizálás, ki lesz  jogosult arra, hogy képviselje az utcára vonult tömeget.

Hirdetés