Magyar részvétnyilvánítás a bukaresti tűzvész miatt

Áder János köztársasági elnök, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium is üzent a románokak.
Hirdetés

Részvétét fejezte ki Áder János köztársasági elnök román kollégájának a péntek éjszakai bukaresti tűzvész áldozatai miatt – közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal szombaton közleményben az MTI-vel. Áder János a Klaus Werner Johannisnak írt levelében közölte: mély megrendüléssel értesült a tömegszerencsétlenségről.

„Magyarország valamennyi polgára, az egész magyar nép nevében ezúton szeretném kifejezni őszinte részvétünket” – tette hozzá. A tragédia hírétől lesújtva mindnyájan osztozunk Románia népének gyászában – írta a magyar államfő. A román köztársasági elnöknek címzett levélben Áder János mielőbbi felgyógyulást kívánt a sérülteknek és együttérzéséről biztosította az áldozatok hozzátartozóit.

Részvétét fejezte ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium is. Az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írták: mély megrendüléssel értesültek a bukaresti tömegszerencsétlenségről. „Szívből átérezzük az áldozatok hozzátartozóinak fájdalmát, és mielőbbi felgyógyulást kívánunk a sérülteknek” – tették hozzá. Közölték azt is, hogy együtt éreznek a gyászoló román nemzettel.

Fotó: Libertatea/Vlad Chirea, Alex Dobre

Hirdetés