Antal: nem ért a munkájához a háromszéki prefektus

Soviniszta hőbörgőkhöz csatlakozva akadályozná meg a szentgyörgyi főtér felújítását – és közben ostobaságokkal érvel.
Hirdetés

Sebastian Cucu prefektus úgy próbálja megakadályozni a sepsiszentgyörgyi főtér átépítésének befejezését, hogy közben nem ismeri a jogszabályokat – jelentette ki Antal Árpád polgármester szerdai sajtótájékoztatóján. Mint arról beszámoltunk, a december végi határidőt valószínűleg tartani tudják, ám a prefektúra előtti parkbővítést nem kezdhetik el, mert Cucu megtámadta annak városrendezési tervét.

A prefektus arra hivatkozott, hogy a városrendezési terv elfogadása előtt az önkormányzat nem kérte a titkosszolgálat, a belügy- és a védelmi minisztérium jóváhagyását. Azonban vélhetően azért próbálja a kormányhivatal megakadályozni a parkbővítést, mert a helyi románság egy része attól tart, hogy az oda tervezett Sárkánydomb eltakarja majd a Mihai Viteazul szoborcsoportot .

„A törvény őre ennek ellenére nem ismeri a jogszabályokat, hiszen egy 1995-ben több központi hatóság által elfogadott határozatra hivatkozva fordult bírósághoz, amiben valóban az áll, hogy a minisztériumok és titkosszolgálat engedélye is kell a főtér rendezési tervéhez. Csakhogy azóta megjelent a 2001/350-es törvény, amely szerint a városrendezési tervek elfogadása az önkormányzatok hatáskörébe tartozik, és csak a megyei közlekedési rendőrség engedélyét kell kikérni. Jogászaink meglátása szerint a dokumentációnk rendben van. Levélben kikértük a Román Hírszerző Szolgálat, a védelmi tárca véleményét, hogy ők miként értelmezik a törvényt, a válaszok függvényében eldöntjük, hogy perelünk, vagy visszavonjuk a tervet” – mondta a polgármester.
 

Hirdetés