Helyzetbe hozza Peti András Soós Zoltánt

Hogy jobban megmutathassa magát polgármesterjelöltként.
Hirdetés

Lemondott Peti András (képünkön) az RMDSZ frakcióvezetői tisztségéről a marosvásárhelyi közgyűlésben, hogy átengedje azt Soós Zoltánnak, a magyar polgármesteri előválasztás győztesének.

Az RMDSZ marosvásárhelyi szervezetének vezetője elmondta, hogy alpolgármesteri tisztségéről és a helyi szervezet vezetéséről nem mond le, ezen tisztségeknek eleget tesz a mandátumok lejártáig. Peti András hozzátette, hogy visszalépésével a frakció éléről erősíteni szeretné az összmagyar polgármester-jelöltet, úgy véli, hogy Soós Zoltán számára meg kell teremteni a lehetőséget, hogy minél több fórumon bemutathassa ötleteit, terveit.

„Lemondok erről a tisztségről és lehetőségről, és átadom Soós Zoltánnak, illetve őt jelölöm erre a tisztségre. Az alapszabály értelmében titkos szavazással döntünk erről, de én reményemet fejezem ki, hogy a kollégák, mind a frakció tagjai, mind a városi RMDSZ-szervezet tagsága, támogatni fogja az én személyre vonatkozó javaslatomat” – mondta Peti, aki két és fél évig töltötte be az RMDSZ frakcióvezetői tisztségét.
 

Hirdetés