Megszólalt Gabriel Oprea

Mondott. De nem le.
Hirdetés

Bogdan Gigină, a kedden elhunyt motorosrendőr családja iránti tiszteletből nem nyilatkozott a baleset kapcsán – állította Gabriel Oprea belügyminiszter, aki közel egy hét hallgatás után szólalt meg nyilvánosan. Mint mondta, eleget tesz Klaus Johannis államfő felkérésének azzal kapcsolatban, hogy „álljon mikrofon elé” és reagáljon a múlt héten történtekre.

Oprea azt mondta, kedd este, amikor a baleset történt, a konvoj megállt, de nem tudta miért. Nem látta a balesetet, csak később értesült a történtekről.

Minden olyan híresztelés, hogy törvényt sértett volna a hivatalos konvoj használatával, puszta spekuláció és teljesen alaptalan, és senki nemáll a törvények fölött – mondta a belügyminiszter.

Az ügyben vizsgálat indult, a rendőrség pedig minden, a baleset körülményeivel kapcsolatos információt átadott az ügyészségnek.

Hirdetés

Nagyon sajnálja a történteket, osztozik a rendőr családjának fájdalmában – mondta Oprea.

A belügyminiszter annyit mondott: hivatali ügyről volt szó, de nem beszélt arról, hogy milyen „rendkívüli és sürgős ügyben” közlekedett kedd este rendőrségi biztosítással,  A törvény szerint ugyanis a miniszterek csak ilyen esetekben használhatnak rendőrségi konvojt.

Hirdetés