Ha Ikea nincs, a Kika is jó

Áruházat nyit Kolozsváron az osztrák bútorforgalmazó.
Hirdetés

Kolozsvár fenesi kijáratánál, a Polus Center és a Metro között épül fel az osztrák Kika-lánc áruháza. A bútor- és lakásdekoráció-rajongók szívét melengető hírt Horia Şulea, Szászfenes polgármestere jelentette be, a leendő áruház területe ugyanis a községhez tartozik.

A polgármester a Kika vezérigazgatójától tudja, hogy a cég elindította az építkezési engedély megszerzésének folyamatát, de azt egyelőre nem tudni, hogy az áruház mikor nyitja meg kapuit.

A Kika ezzel szépen betölti az Ikea totojázása miatt szabadon maradt piaci rést. A svédeknek ugyanis egyetlen áruházuk van Romániában, az is Bukarestben, és a másodikat is ott építik fel (emellett erdőket vásárolnak). Pedig az ország többi részén is lenne igény rá, ezt jelzi, hogy rengeteg cég él meg abból, hogy a bukaresti Ikeából szállít rendelésre árut, annak ellenére, hogy a svédeknél online is lehet vásárolni.

Az 1973-ban Ausztriában alapított Kika a bútor- és lakberendezés-piac egyik legismertebb szereplője. 2013 ősze óta a Steinhoff International csoport tagja, amely a világ második legnagyobb bútorkereskedelmi cége. Romániában eddig egyetlen áruháza van – Bukarestben.
 

Hirdetés