Székelyföldön virtuózkodtak a tehetséges fiatalok

Huszonhatan vehetnek részt a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató magyarországi előválogatóján.
Hirdetés

Huszonhat erdélyi fiatal biztosan továbbjutott a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató székelyföldi előválogatójáról, és további öt fiatalnak van még esélye részt venni a tehetségkutató magyarországi válogatóján, ha bizonyítanak az elkövetkező időszakban számukra tartott felkészítőkön – közölték az erdélyi előválogató szervezői szerdán Csíkszeredában.

Az RMDSZ hírlevele szerint a szerdai eredményhirdetésen

Peller Mariann, a tehetségkutató producere tartotta az augusztusban lebonyolított székelyföldi előválogató szakmai értékelőjét,

és Zsigmond Barna Pál, csíkszeredai magyar főkonzul, valamint Hegedüs Csilla az RMDSZ kultúráért felelős ügyvezető elnökhelyettese is méltatta az ifjú tehetségeket.

„Olyan Erdélyt kell biztosítanunk közösségünk számára, amely értékekből táplálkozik, nemzetközi szinten is jegyzett kulturális térként tud működni. Mindezt csakis úgy érhetjük el, ha befogadjuk a művészi kezdeményezéseket, a legjobb tudásunk szerint támogatjuk azokat, hiszen mindannyian tudjuk: az erdélyi magyar közösség jövője gyermekeink tehetséggondozásán is múlik” – idézte Hegedüs Csilla méltatását az RMDSZ hírlevele.

Az alelnök bejelentette, az RMDSZ és az általa alapított Communitas Alapítvány a három korcsoport legjobbjának

fejenként 1200 euróval támogatja egy-egy nemzetközi mesterkurzuson való részvételét.

Hirdetés

A székelyföldi Molnár Levente operaénekes kezdeményezésére augusztus 5-én tartották Csíkszeredában a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató első erdélyi előválogatóját. A versenyre 33 erdélyi 12–22 év közötti fiatal előadóművész nevezett be. Voltak közülük, akik több száz kilométert utazva Nagyváradról, Kolozsvárról érkeztek a csíkszeredai megmérettetésre. Az előválogató versenyzői a magyarországi verseny győzteseivel Székelyudvarhelyen, Sepsiszentgyörgyön és Csíkszeredában is felléptek.

Fotó: hargitanepe.eu

Hirdetés