Sofőrként foglalkoztatta feleségét Kelemen

Kelemen Atilla Maros megyei képviselő azzal védekezett: nem tudta, hogy törvénytelenséget követ el.
Hirdetés

Nem tudta, hogy törvénytelenséget követ el, ha saját feleségét alkalmazza a képviselői irodájába – mondta a Mediafax megkeresésére Kelemen Atilla, az RMDSZ színeiben megválasztott Maros megyei parlamenti képviselő, akit 31 kollégájával együtt összeférhetetlenséggel vádol a feddhetetlenségi ügynökség (ANI).

A politikus azzal magyarázta neje alkalmazását, mivel egy Marosvásárhelytől 17 kilométerre található faluban él, szüksége volt valakire, aki kiszállásaikor gépjárművel a marosvásárhelyi reptérre szállítja.

Nem akarta ugyanis napokig a reptér parkolójában hagyni az autót.

Ráadásul gyakran kellett Bukarestbe vagy Kolozsvárra utaznia, és mivel szívműtéten esett át, ami miatt egy időben nem vezethetett, ez volt a legkézenfekvőbb megoldás.

A feleségét egyébként referensként egy civil szerződéssel alkalmazta, akinek összesen 27 ezer 248 lej jövedelme származott ebbből. Kelemen úgy vélekedett: rossz a törvénykezés, amely közalkalmazottként kezeli a parlamenti képviselőket. Másrészt a munkaszerződést a Képviselőházzal kötötték, ezért

kellett volna figyelmeztessék arra, hogy illegális a felesége alkalmazása.

Egyelőre nem kapott tájékoztatást az ANI-tól, de amennyiben kézhez kapja, akkor sem fog fellebbezni.

Hirdetés

A Mediafax által megkérdezett, összeférhetetlenséggel vádolt képviselők Kelemenhez hasonlóan azzal védekeztek, hogy nem tudták: a nepotizmust a törvény bünteti.

Fotó: lovasszovetseg.hu

Hirdetés