Szentgyörgyi dulakodás: Diacon kezdett kötekedni?

Egy „magyar etnikumú” személy támadása miatt tett feljelentést a magyarellenes főfogyasztóvédő. Nos, a kép árnyaltabbnak tűnik.
Hirdetés

Nem szándékosan ütötte meg a Kovászna megyei fogyasztóvédelmi hivatal vezetőjét, Mircea Diacont (képünkön jobbra) a magyarellenes megnyilvánulásairól ismert hatósági vezető „támadója”. Ezt az L. L.-ként idézett férfi maga mondta el a helyi Háromszék napilapnak.

Mint kifejtette, a sepsiszentgyörgyi Lukoil benzinkút melletti vendéglőbe ment kollégájával levest enni. A másik teremben ott volt egy hangoskodó társaság, s egyre-másra rendelték a román zenét.

Egyszer társa felállt, és megrendelte a Hargitai fecskemadár című nótát. Erre Diacon, akit nem ismert, elkezdett mocskolódni, köpött a zenekar felé. Diacon kijelentette: amíg ő itt van, magyar zenét nem fognak húzni! Amikor a fogyasztóvédők társasága indulóban volt, Diacon részegen odament asztalukhoz, és azt mondta kollégájának: figyellek téged is és a gorilládat is! (Eşti luat în vizor, şi tu şi gorila ta!) L. L.-nek úgy tűnt, hogy tettlegesség készül, s felugrott, hogy lefogja kollégáját, nehogy nekirontson a kötekedőnek, de az ugrásra Diacon megijedt és átkarolta őt. Ő lerázta, és ahogy karját kiszabadította, könyökével véletlenül arcon ütötte, és megindult az orra vére. Diacon hívta a rendőrséget, közben fenyegetőzött. L. L. kifizette a számlát, és távoztak. Nem futottak el – hangsúlyozta. Másnap ő jelezte a körzeti rendőrnek, hogy mi történt.
 

Hirdetés