Nem mond le a himnuszpert csúnyán elbukó prefektus

Legfeljebb akkor, ha a pereket vesztő magyar elöljárók is.
Hirdetés

Sebastian Cucu Kovászna megyei prefektus akkor válna meg tisztségétől, ha azon magyar elöljárók, akik kérték lemondását, hasonlóan járnának el egy per elvesztése után.

Szerdai sajtótájékoztatóján a kormánymegbízott újságírói kérdésre válaszolva közölte, nem kívánja kommentálni a magyar politikusok arra vonatkozó kérését, hogy mondjon le a himnuszügy miatt. Ellenben megjegyezte, amíg a kormánynak szüksége van az ő munkájára, ideiglenesen ellátja a prefektusi teendőket. „Másfelől egyetérthetek azzal a kritériummal, hogy abban az esetben, ha elveszítünk egy pert, akkor mondjunk le, de nem tudom, hogy erről hogyan vélekednek azok, akik ezt javasolták” – mondta a kormánymegbízott, sugallva ezáltal, hogy a sepsiszentgyörgyi városháza és a megyei tanács is már több pert vesztett a prefektúrával szemben.

Arra a kérdésre, hogy tévedett-e a himnuszügyben, a prefektus, kikerülve a választ, csak annyit mondott, tiszteletben tartja az igazságügyi döntést, attól függetlenül, hogy egyetért azzal vagy sem.

Mint ismeretes, a háromszéki magyar pártok képviselői múlt heti közös sajtóértekezletükön kérték a prefektus lemondását, miután a Kovászna Megyei Törvényszék egyértelművé tette, hogy nem törvénytelen a magyar himnusz eléneklése.
 

Hirdetés