Szeredai focicsapatot „ajándékozott” a román média Budapestnek

Kitalálták, hogy a magyar kormány erdélyi csapatot vásárolt.
Hirdetés

Elképesztő blődlit talált ki a román média annak érdekében, hogy ismét föl lehessen szítani a magyarellenességet: azt vizionálták, hogy a magyar kormány megvásárolt a harmadosztályú csíkszeredai labdarúgóklubot, amely elé célként már a 2019-es első osztályú bajnoki cím elnyerését is kitűzte.

„Egy szó sem igaz abból az információból, miszerint a magyar kormány megvásárolta a harmadosztályos csapatunkat, és különböző célokat tűzött volna ki e fiatal együttes elé – jelentette ki Szondy Zoltán, az FK Csíkszereda elnöke a híresztelésekre reagálva.

„Megdöbbenve szembesültem azzal, amit a román nyelvű sajtó egybehangzóan állít rólunk. Az első írás, amit olvastam, a Gazeta Sporturilor sportoldalon jelent meg azzal a címmel, hogy Sokk érte a román labdarúgást, mivel a magyar kormány belép ebbe a bizniszbe. Ha sokk érte, akkor elég késleltetett hatású sokk, mert a székelyföldi fociakadémia 2012 óta működik, és különböző célokra 2013 óta kapunk támogatásokat magyar kormányzati forrásokból” – nyilatkozta Szondy Zoltán, aki rögtön rátért a támogatásokra.

„Ezek a támogatások két részre oszthatók: működési támogatásokra, amelyek a Székelyföldi Labdarúgó-akadémiát és annak alegységeit érintik, illetve az infrastrukturális fejlesztésekre szánt támogatásokra. Utóbbiak eredményeként 2013-ban egy éjszakai világítással és lelátóval ellátott, műfüves nagypályát adtunk át Csíkszeredában, idén pedig egy ugyanilyent Székelyudvarhelyen. Hangsúlyozom, hogy mindkét pályát a gyerek- és ifjúsági csapataink használják” – ismertette a klubelnök.

„Emellett egy kiemelt fontosságú beruházásban is partnerei vagyunk a magyar kormánynak.Megismétlem azt, ami már korábban megjelent a sajtóban: tavaly kezdtük el a csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium és a székelyföldi fociakadémia diákjainak otthont adó kollégium építését. Ennek a beruházásnak összértéke 5,5 millió euró. És mint minden egyes támogatás esetében, ezúttal is – az adott szóra épülő megállapodás alapján – a támogatás kétharmada magyar forrásokból van biztosítva, egyharmada pedig csíkszeredai önkormányzati forrásokból – fogalmazott a sportvezető.
 

Hirdetés