Románul mutatkozik be az új amerikai nagykövet

Hans Klemm 30 éve diplomata, és Matei Călinescu író szerettette meg vele a román kultúrát még az egyetemen. A videóból kiderül, mennyire jól beszél románul.
Hirdetés

Ma adta át nagyköveti megbízó levelét Hans G. Klemm Klaus Johannis államfőnek. Romániában csaknem három éve nincs amerikai nagykövet, Mark Gitenstein megbizatása 2012. decemberében járt el.

Hans G. Klemm videóval is készült, hogy ne csak a főméltóságoknak, hanem mindenkinek bemutatkozzon Romániában. Ebben elmondja, hogy több mint 30 éve diplomata, a román nyelvet és kultúrát pedig az egyetemen szerettette meg vele az azóta elhunyt Matei Călinescu író, kritikus.
 
Egységes, szabad és békés Európában hisz, konszolidálni szeretné Amerika és Románia stratégiai partnerségét a biztonság terén, támogatni a jogállamot és a korrupció elleni küzdelmet. És alig várja, hogy találkozzon velünk.
 
Hétfőn már találkozott Bogdan Aurescu külügyminiszterrel, majd Klaus Johannis államfővel. 
 
Hans G. Klemm korábban dolgozott Németországban, Japánban, Dél-Koreában, Trinidad és Tobagóban, Kelet-Timorban, Afganisztánban az amerikai diplomácia különböző testületeiben és beosztásaiban.

Hirdetés