Nem hisz a kerítés megtartó erejében

Kübekháza polgármestere még emlékszik az 1989 előtti kerítésre Románia és Magyarország között. Molnár Róbert román tévének nyilatkozott.
Hirdetés

A határon felhúzott kerítés nem oldja meg a menekültkérdést, „akik ellen Röszkénél harcoltunk vízágyúval és könnygázsprékkel, azokat az embereket a horvát határon feltartott kézzel engedtük be” – mondja Molnár Róbert, a román-magyar határ menti Kübekháza polgármestere. 

Kübekházánál kezdi építeni a magyar kormány a magyar-szerb határon már álló kerítés folytatását a magyar-román határon. A település független polgármestere már ennek bejelentésekor, egy hete is tiltakozott mondván, a kerítés miatt megszakad a kapcsolat a szomszédos magyarlakta szerbiai és romániai településekkel, amelyekkel évente piknikeznek a hármas határ metszéspontján. 
 
„Isten óvjon meg bennünket attól, hogy bedőljünk a hazugságoknak” – zárja a Digi 24 hírtelevíziónak adott nyilatkozatát Molnár Róbert, a román-magyar határ menti Kübekháza polgármestere, de érdemes végighallgatni az egészet:
 
 
 
A kép forrása Molnár Róbert Facebook-oldala

Hirdetés