Románia bekerült a schengeni övezetbe!

Pont most! Ekkora pech nem is létezik! Vigyázat: HATÁRZÁRAS HUMORVESZÉLY!
Hirdetés

És bekövetkezett! Romániát bevették a schengeni övezetbe. Nagyon kellene örülnünk a hírnek, de sajnos igen hamar kiderült, hogy iszonyatos viccről van szó: röviddel Románia és Bulgária csatlakozását követően az összes uniós állam kilépett.

„Elégedetlenek vagyunk a Schengen projekt eredményeivel, és nem hisszük, hogy valaha is megvalósítható lenne, úgyhogy tessék, töröljétek ki vele a… Elnézést kérek! Isten hozta Önöket a schengeni övezetben, román és bolgár testvéreink!”, habogta Angela Merkel kancellár, röviddel azelőtt, hogy Németország és a többi uniós állam lezárta határait.

„A jó hír, hogy bekerültünk Schengenbe”, nyilatkozta a román külügyminisztérium képviselője. „A rossz hír, hogy a schengeni övezet jelen pillanatban Romániából, Bulgáriából és Szlovénia egy sarkából áll, amit elfelejtettek magukkal vinni, amikor elmentek. Viszont ott nincs repülőtér, tehát nem tudunk eljutni odáig, csak néhány határon keresztül.”

„Persze, hogy örülünk, módjával. Átkelhetünk a Dunán Ruszénál anélkül, hogy sorba állnánk a határon. Csak pár órányi sorra számíthatunk, a hídnál”, sóhajtottak fel a két, Schengenben maradt ország lakói.

Hirdetés