Felfüggesztették Bukarest főpolgármesterét

A bukaresti prefektus felfüggesztette Sorin Oprescut a bukaresti főpolgármesteri tisztségből. Nincs tülekedés a székéért.
Hirdetés

A bukaresti prefektus kedden felfüggesztette Sorin Oprescut a bukaresti főpolgármesteri tisztségből, miután a táblabíróság jogerősen döntött: Oprescu előzetes letartóztatásban marad.

Sorin Oprescut 25 ezer euró kenőpénz elfogadása miatt és után tartóztatták le szeptember 6-án. Igazságügyi források szerint a temetőket felügyelő hatóság vezetője, Cornel Bogdan Popa vitte neki a pénzt, az első adagot a kért 60 ezer euróból, amit azok a vállalkozók fizettek volna neki, akik feljelentették. 
 
A főpolgármester fellebbezett a vizsgálati fogságot előíró ítélet ellen, de a táblabíróság hétfőn az ügyészeknek adott igazat. A prefektusi közlemény szerint a felfüggesztés tényét már Oprescuval is közölték.
 
A bukaresti önkormányzatnak minél hamarabb össze kell ülnie, hogy ideiglenes főpolgármestert jelöljön ki a két alpolgármester – Cornel Pieptea (PNL) és Dan Darabont (PSD) – közül. Az ülést ma öt órára hívták össze.
 
Cornel Pieptea nem szívesen venné át a tisztséget, pártja ezért még nem döntötte el, hogy a szociáldemokrata alpolgármestert támogatja, vagy egy liberális tanácsost jelölnek.
 
Fotó: Sorin Oprescu Facebook-oldala
 

Hirdetés