Denevéreket mentettek a kolozsváriak

Nem a Facebookon hisztiztek.
Hirdetés

Ilyenkor, nyár végén, őszelőn teljes gőzzel zajlik a tömbházak hőszigetelése. Legalábbis azoké, amik még szigeteletlen szigetekként árválkodnak a hőszigetelt tömbháztengerben.

Ez történt a Donáth út egyik tömbházával is. Jöttek a munkások, és szigeteltek. Igen ám, de az illető épületben nem csak emberek laktak. Két panel-elem közti résben denevérkolónia ütött tanyát. Tudjuk, a denevérek szigorúan védett állatok, és nagy hasznot hajtanak az embereknek is, hiszen egy denevér 2.000 szúnyogot is megvacsorázik egyetlen éjszaka alatt. Amúgy meg az emberek irtják az erdőt, mászkálnak a barlangokban, ezért aztán a denevérek beköltöznek a városba, annál is inkább, mert a lámpaoszlopok körül esténként igazi bőségasztal várja őket.

Na szóval: a munkások jöttek és tették a dolgukat, ahogy kell. Csakhogy közben befalazták a denevéreket, mint anno Kelemenék az asszonyt. Több se kellett az állatbarát lakóknak. Csaptak egy kis ramazurit a melósoknak, akik eleinte vonogatták a vállukat, de végül fúrtak néhány lyukat a fedőrétegbe, és a denevérek máris megmenekültek a lassú kínhaláltól.

Na igen, így is lehet csinálni. Mindenféle felhajtás, állatjog-követelő felvonulás és Facebook-jajongás nélkül.

Hirdetés