Mégis lesz harmadik híd Szatmáron?

Vagy csak megint hülyítik a szatmáriakat?
Hirdetés

A szatmári városvezetés kiírta a licitet a harmadik közúti híd megtervezésére és kivitelezésére. A beruházás értéke 81,7 millió lejre, azaz 18,5 millió euróra rúg, amelyet helyi és központi költségvetésből teremtenek elő. A tervezésre és kivitelezésre szóló megbízásról augusztus 28. után döntenek, a megvalósítás határideje öt év. Az új híd a Strand utca felől lesz megközelíthető.

Dorel Coica polgármester a beruházással kapcsolatosan elmondta: a harmadik híd tehermentesítené az 81-es számú országút gépjárműforgalmát, megszüntetné a környéken tapasztalható torlódásokat és hozzájárulna a szennyezettség csökkentéséhez.

A harmadik híd és a terelőút régi nagy álma Szatmárnak. A kampányok alkalmával időnként terítékre kerül, hogy aztán annak elmúltával, pénz hiányában ismét feledésbe merüljön. Victor Ponta miniszterelnök tavaly májusban, Szatmárnémetiben tett látogatásakor ígérte meg, hogy lesz pénz a beruházásra. Az államelnöki választások idején megismételte kijelentését, ehhez képest a versenytárgyalásokat sorra elhalasztották.

A kormány idén két millió lejjel bővítette a szatmári városi költségvetést, amelyből végre elkezdődhet a beruházás technikai előkészítése.

Hirdetés