Fesztivállázban ég Szatmárnémeti is

A Kolozsvári Magyar Napokkal egy időben, a Partiumban is Magyar Napokat tartanak. Négy színpad, tizenöt helyszín, száznál is több program várja a szatmáriakat – és nem csak.
Hirdetés

Augusztus 17–24. között 14. alkalommal szervezik meg Szatmárnémetiben a Partiumi Magyar Napokat, mely a legrégebbi ilyen típusú rendezvény nemcsak a Partiumban, hanem Erdély vegyes lakosságú vidékein is. Arányait tekintve kisebb rendezvény a vele egy időben zajló Kolozsvári Magyar Napoknál, de programjainak színvonala felveszi a versenyt bármelyik más hazai városünnepséggel.

Az idei rendezvénysorozat meghívottjai nagy nevei a Koncz Zsuzsa, Byalex, Zalatnay Cini, a Neoton Família, Wolf Kati és a PASO. A rockzene szerelmesei az Ossiannak és a Historicanak, míg a dzsesszrajongók a Jazz Waves Triónak, Elsa Valle y sus hermanosnak, és Váczi Eszter & Quartetnek örvendhetnek. Fellép továbbá a Budapest Voices a capella együttes is és a Fonó zenekar is.

A színház programok közül kiemelhetjük a Kolozsváron is bemutatandó Federico Garcia Lorca által írt Bernarda Alba Házát, a Lola Blaut, a budapesti József Attila Színház Komámasszony, hol a stukker? című darabját vagy Valahol Európában …-t, melyet sérültek és egészségesek együtt adnak elő.

Lesz továbbá nagyon sok gyermek- és sportprogram, képzőművészet, táncház, humorest. Érdemes tehát felkeresni a Partiumi Magyar Napok honlapját a teljes programért.

Fotó: Facebook-event

Hirdetés