Törököt (és románt) fogtak a mázsányi drog mellé

Két török és két román állampolgárt tartóztattak le szerdán a 333 kilós heroinfogással kapcsolatban.
Hirdetés

 A szervezettbűnözés elleni ügyészség (DIICOT) 30 napos előzetes letartóztatásba helyezte szerdán Hakan Yigit és Huseyin Sincar török, illetve George-Solomon Săman és Liviu-Constantin Bîngă román állampolgárt a petei határátkelőnél elfogott 333 kg heroin ügyében. A drog Afganisztánból származik, és Hollandiába küldték volna. 

A kábítószercsempészéssel gyanúsított férfiakat már kedden előállították, szerdán a bíróság is jóváhagyta az ügyészek vizsgálati fogságra vonatkozó kérelmét.
 
A drogot a rendőrök és a DIICOT ügyészei találták meg két teherautóban, illetve a Râmnicu -Vâlceán tartott öt házkutatás során 136 ezer eurót, két luxusautót és több telefont, számítógépet, laptopot foglaltak le. 

Ez volt az 1990 utáni legnagyobb drogfogás.

A kábítószer 60-65 százalékos tisztaságú, és mintegy 8 millió eurót ér. Az összeg viszont az ötszörösét is elérheti a feketepiacon, ha a drogot adagokra osztják, becsomagolják és eljuttatják a fogyasztókhoz, ugyanis nekik 10-15 százalékos tisztaságú heroint adnak el.
 
 

PESTE 300 DE KG. DE HEROINĂ, DESCOPERITE ÎN DOUĂ AUTOTRENURI Poliția Română și DI.I.C.O.T. au capturat 333 de kilograme de heroină care erau transportate în mod disimulat cu două autotrenuri. Pentru destructurarea grupării infracționale organizate, care acționa pe relația Turcia – Ucraina – România – Europa de Vest, au fost efectuate cinci percheziții în Râmnicu-Vâlcea. Liderul grupării – un cetățean turc, precum și alte trei persoane au fost reținute și urmează a fi prezentate instanței de judecată cu propunere de arestare preventivăștirea completă – https://politiaromana.ro/ro/stiri/peste-300-de-kg-de-heroina-descoperite-in-doua-autotrenuri

Posted by Politia Romana – www.politiaromana.ro on Wednesday, July 29, 2015

 
A drogkereskedő hálózatot négy éve figyelik, a művelet Zöld nyíl néven futott török és ukrán hatóságokkal együttműködve; a drog Afganisztánból származik, és Hollandiába csempészik, ahonnan további európai országokba juttatják el – közölte Claudiu Cucu, a rendőrség DIICOT-részlegének főfelügyelője.
 
Igazságügyi források szerint a drogkereskedők csoportját Romániából irányította Yigit Hakan két másik török és két román állampolgár segítségével.

Unitrafic SRL volt a fedőcég neve,

amelyet Râmnicu Vâlceában jegyeztek be, 2011 óta több szállítmányt is vállalt egy új kaukázusi útvonalon, Törökországon, Oroszországon és Ukrajnán keresztül. A cég képviselői ezer eurót nyertek minden kilogramm heroin után.
 
A kábítószert a teherautók tartalék üzemanyagtartályában rejtették el, miután borssal és csípőspaprikával vonták be, hogy ne találják meg a drogkereső kutyák. Egy ilyen tartályban közel 340, mintegy fél kilós csomagot tudtak elhelyezni.
 
A nyomozók 11 személyt hallgattak ki, négyet vettek őrizetbe. A drogcsempész-hálózat felszámolásában több mint száz rendőr működött közre.
 

Hirdetés