Nem csitul a kolozsvári szemétmizéria

Szamosfalván ugyanis felháborodást okozott, hogy ideiglenesen ott tárolják a kincses város hulladékát.
Hirdetés

Tovább gyűrűzik a szemétbotrány Kolozsváron. Szerda este több szamosfalvi lakos is az utcán adott hangot felháborodásának, amiért a köztisztasági vállalat szemetesautói a lakóházakhoz közel öntik le az összegyűjtött hulladékot.

A városhoz tartozó Szamosfalva lakói nehezményezik, hogy az egyre halmozódó szemétkupacok, melyeket a Kolozsvári Közterület-fenntartó Vállalat (RADP) területén gyűjtenek, mindössze körülbelül 50 méterre tornyosulnak egy tömbháztól és több lakóháztól.

Szerda este a tiltakozók lezárták a RADP területéhez vezető utat, és azzal fenyegetőztek, hogy felgyújtják a szemetet, ha a városháza továbbra is az orruk alá viszi. Az ottlakók szenvednek a szagtól és fertőzésveszélytől tartanak. Szerda este Emil Boc polgármester is megjelent a helyszínen, hogy lenyugtassa a kedélyeket.

Elmagyarázta, hogy az említett lebetonozott területen csak addig áll a szemét, amíg azt továbbszállítják Nagyváradra. Július 15-től Nagyváradra szállítják a szemetet Kolozs megyéből, mert a Kolozsvár melletti pataréti szeméttárolót be kellett zárni. A tárolót hetek óta lezárták, mert megtelt, így a megye hulladékát kezdetben Gyulafehérvárra szállították, pár napja pedig Nagyváradra viszik.

Emil Boc tájékoztatása szerint csak 21 napot kell kibírniuk a szamosfalviaknak, eddig tart, amíg lebetonoznak egy részt Pataréten egy ideiglenes szeméttárolóhoz.
 

Hirdetés