Van ilyen? Van! Mégpedig Lugoson

„Saját” gödrei miatt kárpótolták a helyi politikust.
Hirdetés

Történt, hogy 2011-ben egy szép májusvégi estén Ioan Ambruş, a bánsági Lugos akkori alpolgármestere BMW típusú személygépkocsijával rendesen beledöccent egy 30 centiméter mély és 10 centiméter mély árokba, amelyet javítási célzattal ástak keresztbe egy lugosi utcán. Az átkelés nyomán a kocsinak mind a négy kereke megrongálódott.

A jelenleg városi tanácsosként dolgozó alpolgármester a biztosítójához fordult, amely ügyfele CASCO-biztosítása alapján meg is finanszírozta a négy sérült felni cseréjét. Ezt követően a biztosítótársaság pert indított a lugosi polgármesteri hivatal ellen arra hivatkozva, hogy a városháza nem helyezett ki figyelmeztető jelzést az útjavítás helyszínén, így viselnie kell a felelősséget a gépkocsi megrongálódásáért.

A lugosi bíróság nemrég hirdetett elsőfokú ítéletet a perben: a városháza fizesse ki a biztosítónak a több mint 11 ezer lejes kárt.

A városháza azzal védekezett a tárgyalásokon, hogy nem bizonyítható egyértelműen, hogy Ambruş kocsija az úttestet átszelő árokban rongálódott meg. Az igazán érdekes rész most következik: a városvezetés szerint Ioan Ambruş alpolgármesterként közvetlenül felelős volt a városban folyó útjavítási munkálatokért, tehát tudnia kellett volna a kerékgyilkos árokról is. Ambruş tagadta felelősségét.

A bíróság arra is kötelezte a városházát, hogy fizesse meg a 2300 lejes perköltséget is. Az ügy másodfokon folytatódik a Temes megyei törvényszéken.

Hirdetés