Ponta hazaszeretetből nem mond le a kormány éléről

Azoktól félti Romániát, akik még a PSD kormányra kerülése előtt tönkretették azt – célozgatott Victor Ponta egy televíziós beszélgetésen.
Hirdetés

Hétfő este, aki meggondolatlanul az Antena 3 hírcsatornára kapcsolt, az megtudhatta, miért nem mond le a miniszterelnökségről az okirat-hamisítással, pénzmosással és adócsalásban való bűnsegédlettel gyanúsított Victor Ponta.

A kormányfő elmondta: megfordult már a fejében a gondolat, hogy engedjen a nyomásnak,és mondjon le, de ezzel elárulná azokat, akik bizalmat szavaztak neki. Úgy vélte, a PSD-ben a jelenlegi vezetőség megfelelően tudja irányítani a pártot, főleg, hogy ősztől a helyhatósági, majd a parlamenti választásokra készülnek. A kormányban viszont más a helyzet, hiszen bár ő sem nélkülözhetetlen – állítja magáról a miniszterelnök –, de

be kell fejeznie azokat a projekteket, melyekbe mandátuma ideje alatt belekezdett.

Ponta emlékeztetett: azért szavaztak neki és Crin Antonescunak bizalmat a választópolgárok, hogy ne azok kerüljenek ismét hatalomra, akik tönkretették az országot: Ungureanu, Predoiu, Boagiu, Ialomiţianu és a bandájuk. Nem teheti meg azt, hogy három és fél év kormányzás után cserben hagyja az USL választóit. Újságírói kérdésre ugyanakkor Ponta elárulta: ha minden kötél szakad, Călin Popescu Tăriceanut megfelelő személynek tartja a kormány irányítására.  

Hirdetés