Szombat esti láz a Jazzy Parkban

Na, ma este DZSESSZ LESZ!
Hirdetés

A berobban-gató első este után következik a Jazz in the Park második napja. Ma már teljes gőzzel dübörög a feszt. Nézzük, mi történik.

A déli rekkenőben beindul a parkbeli Chillout Színpad. A fellépő zenekarok nevei: Digital Love, Disco Sigaretta, Cercul Întreg. Az első zenekar nevéről egy Daft Punk nóta jut eszembe (ami, ugye, egy híres dzsessz-zenekar… ööö, nem), a másodikról semmi (bár a diszkó elég sokatmondó), a harmadikról annyit tudok, hogy egészséges banda, mert capoeiráznak ÉS zenélnek is. Meg mindenféle egyebet is csinálnak. Akinek van kedve, ez lesz. Már ha nem módosul a hivatalos program, mint a tegnap.

Már félve írom le, hogy szintén tizenkettőkor folytatódik a nemzetközi dzsesszverseny. Az Ifi Színpadon. Csak az menjen oda pontosan, aki hisz a hivatalos programok mindenek feletti igazságtartalmában.

Szintén tizenkettőkor kezdődik a Skirtbike találkozó, a parkbeli Biker Zónának. Vagyis gyönyörű lányok biciklin. Na, ez jobbnak ígérkezik, mint a diszkó!

És akkor a lényeg. Hatkor kezd ismét szólni a Nagyszínpad. A hivatalos program szerint legalábbis. És ezek a zenekarok lesznek. Reméljük.

Elsőként a Blazzaj (visszafele olvasva a politikailag kevésbé korrekt Jazz alb, vagyis Fehér jazz jön ki) nevű temesvári acid jazz banda csap a húrok és egyebek közé. Van ebben a zenében minden: funk, electro, soul, hip hop, acid, etno, dance. Hm… mi nincs ebben a zenében? Ja, néha dzsessz is van benne.

 

 

Utánuk a temesvári Sebastian Spanache Trio következik. Na, és itt van a dzsessz egyik nagy pillanata az idei feszten. Mert ez a banda azt a fajta dzsesszt játssza, amiből több kéne, hogy a fesztivál neve valóság-alapúan Jazz in the Park legyen. Tessék, lehet hallgatni.

 

Hirdetés

 

A harmadik fellépő, a brit Zoe Rahman Trio is az igazi kortárs dzsessz vérvonalat erősíti. A zongorista hölgy a lehető legjobb kritikákat kapja a szakmai fórumokon. Szóval csak lesz dzsessz a parkban.

 

 

A mai sort a teljesen nemzetközi BaLaKo az übertrendi, überhype világzenei vonalon nyomul, és jól. Felléptek Montreux-ben és a North Sea Jazz feszten is, ami azért nem semmi. Nagyon értik, hogyan kell kavarni a dallamokat, hogy a népek zenéinek konyhájából izomrángató muzsika legyen. Ma este biztos rongyrázással zárjuk a napot.

 

 

Kolozsvár! Tessék kimenni! Jó lesz!

Hirdetés