Dráma a Főtéren!

Itt járt Antigoné. És holnap visszajön mozgással, ritmussal, színekkel, zenével. Kültéri színházi megnyilvánulás az utcaköveken és a Bánffy-palotában.
Hirdetés

Ma és holnap játssza az Antigonét a Shoshin Színházi Egyesület abszolút nemzetközi produkcióban. Ennek kaptuk ma el a legeslegelejét a Főtéren, az épülő kólás játszótér kellős közepén. Csak színben illett oda a produkció, Antigoné családja gyorsan tovább is vonult a Bánffy-palotába. 

Hogy mit keres ott?

A Labdakidák nagy családi összejövetelt tartanak, ahova mindenki eljön: anyák, apák, fiak, lányok, törvényt tisztelők és lázadó huligánok, élők és holtak. De valami bűzlik Théba-Kolozsvár (Cluj? Napoca? Klausenburg? Klojznburg? Kleusenburch? Claudiopolis?) városában.
 
Antigoné és a Labdakidák története a vakság története, konkrétan és átvitt értelemben is. Politika és individuum (civil szféra?) viszonya, kultúrák között feszülő ellentétek, a vak agresszió torzszüleményei, család, szerelem, lázadás, belterjesség, manipuláció, érdek(ellentét) és még sorolhatnánk. Ezeket a történeteket mutatja meg és meséli el mozgással, ritmussal, színekkel, zenével, énekkel, hanggal a Shoshin Színházi Egyesület produkciója, a milánói Regula contra Regulam Teatro közreműködésével.
 
Antigoné Kolozsváron
 

Antigoné családja: a vakság történetei 

olyan nemzetközi projekt, amely ki szeretné mozdítani a színházat a biztos egyensúlyából, kihelyezve őt a szabad ég alá, megadva a kultúrához való szabad hozzáférés lehetőségét. Kolozsvári és Kolozsvárról szóló előadás egy olyan ősi történetbe ágyazva, amelynek a hatását érezni lehet a mai modern világunkban is.
 
A szabadtéri előadást Raúl Iaiza rendezte, létrejöttét a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal és Helyi Tanács, a Communitas Alapítvány, valamint a Roberto Rossi támogatta. Az előadás része a Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Fővárosa programsorozatnak és támogatja a Kolozsvár Európa Kulturális Fővárosa 2021 pályázatot.
 
 
Megnézni pénteken és szombaton lehet este héttől a Bánffy-palota udvarán.

 

 

Hirdetés