Hogy védekeznek az európai államok a menekültek ellen? (Vigyázat: HUMORVESZÉLY!)

Bebizonyosodott: a szögesdrót nem jó megoldás. Az európai országok más kerítés-alapanyagokat kerestek.
Hirdetés

Emlékeznek Eldorádóra?

Ahol lakni volna ám jó!

De nehéz eljutni bele,

Mert vidékén köröskörül

Egy czukros kásahegy terül

Mintegy három mérföldnyire.

Azt úgy kell keresztül enni,

és így ez országba menni.

Nos, a kisebb-nagyobb európai eldorádók, látván, hogy a szögesdróttal nem mennek semmire, megpróbálkoztak a versbeli védekezési módszerrel: „kásahegyet” raktak határaikra. De hogy valamiképpen mégis megőrizzék a nemzeti jelleget, ikonikus hazai falatokból dolgoztak. Nézzük, hogy szuperáltak:

 

1. Németország

A bajor perec ideális védelmi eszköz. Kemény és sós. És ha nincs hozzá sör, a menekültek kiszáradnak és feladják. Nem száradtak ki, és nem adták fel. Németország elveszett.

 

2. Franciaország

A franciák a francia krémes rengeteg kalóriájában bíztak. A menekültek jóléti betegségeket (cukorbaj, magas vérnyomás, szívinfarktus, kóros elhízás stb.) kapnak tőle. Nem kaptak. Franciaország elveszett.

 

3. Nagy-Britannia

A szigetország bevetette a híres angol pudingot. A töméntelen anyagba biztos beleragadnak a menekültek. Nem ragadtak bele. Nagy-Britannia elveszett.

 

4. Ausztria

Hirdetés

Az osztrákok óriás marhabécsi-falat emeltek határaikon. De ami máskor jól jött, most ellenük fordult. Az óriás bécsi ugyanis azért akkora, mert nagyon vékonyra potyolják. A menekülteknek meg se kottyant. Ausztria elveszett.

 

5. Spanyolország

A terv kivitelezésének pillanatában minden rendelkezésre álló spanyol szakács az európai eldorádók valamelyikében dolgozott, mint vendégmunkás. Ezért a kormány vészmegoldásként spanyolfalakat rakatott a határokra, abban bízván, hogy a menekültek tisztelni fogják az intimitáshoz való jogot. Nem tisztelték. Spanyolország elveszett.

 

6. Olaszország

A ravasz olaszok nem pizzával védekeztek. Spagettibe tekerték a határaikat. Hogy a menekültek majd megijednek a kígyó alakú kerítéstől. Nem ijedtek meg. Nem ismerték a Bibliát. Olaszország elveszett.

 

7. Görögország

A menekülthullám érkezése előtt Görögországnak gyakorlatilag minden pénze elfogyott, így a tervezett giroszkerítést nem tudták kihelyezni a határokra. Viszont kiírták: Nincs egy vasunk sem! A menekülteknek viszont nem vas kellett. Görögország elveszett.

 

8. Románia

A mioritikus haza értelemszerűen a puliszkával hozakodott elő. Az hasonlít a legjobban a kásához, ugye. Sajnos az alapanyag nagy részét ellopták munka közben. Románia elveszett.

 

9. Magyarország

A sokat szenvedett és csonkított kis haza mert nagyot gondolni. Csabai kolbásszal szórta tele a határokat. A menekültáradat elborzadva hőkölt vissza. Ez… ez tisztátalan állatból van! És Magyarország megmenekült. A kerítésreceptet a magyar kormány már szabadalmaztatta: 100 euróért lehet kapni méterét a Nálunk kolbászból van a kerítés! holnapon.

Hirdetés